Project Description
Ratatouille
Sådan gør du:
- Skræl auberginerne og skær dem i runde skriver.
- Drys salt over.
- Lad aubergineskiverne stå i 30 min.
- Skyl skiverne med vand og dup dem tørre.
- Steg aubergineskiverne i olie i en gryde.
- Læg de færdigstegte skiver på et stykke køkkenrulle.
- Steg løgene i samme gryde til de er gyldne
- Tilsæt tomaterne og aubergineskiverne og steg videre ved svag varme med låg på i 10 min.
- Hæld koldt vand i gryden, så det lige dækker fyldet
- Lad ratatouillen simre ved svag varme i 20 min.
- Rør rundt i gryden.
- Servér ratatouillen med pitabrød eller andre typer brød, som kan dyppes i ratatouillen.
Dressing til ratatouille
Du kan lave en mælkedressing til ratatouillen, som småtspisende kan spise til. Dressingen øger fedt- og proteinindholdet.
Sådan gør du:
- Rør lidt fløde, cremefraiche og skyr sammen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber
- Servér dressingen til ratatouillen
Næringsindhold i ratatouille
DuftendeVegetarHalal
Ingredienser
Der bliver til ca. 10 anretninger
- 1 aubergine (100 gr)
- 100 gr. groft hakkede løg
- 100 gr blendede tomater
- ½ tsk. spidskommen
- 1 tsk salt (3 gr)
- 1 tsk peber (3 gr)
- 2 spsk olivenolie til stegning (10 gr)
Mindre madspild
Du kan fint bruge andre grønsagsrester til denne ret, fx peberfrugt, squash, champignon og lignende.