Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Rabarbertærte

Rabarbertærte er en skøn forårskage.

Sådan gør du:

  1. Lav først en sød tærtebund eller køb en færdiglavet hos Byens Køkken.
  2. Skyl rabarberne og skær top og bund af.
  3. Skær rabarberne i skiver.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  5. Bland rabarberne, sukker, vanilje og kartoffelmel.
  6. Tilsæt non-oxalsyre.
  7. Riv marcipan på den bagte tærtebund, så det nogenlunde dækker.
  8. Hæld rabarberne ud over bunden.
  9. Bag tærten med rabarber i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.
  10. Server tærten afkølet.

Småtspisende?

Server en blanding af skyr og cremefraiche som topping til tærten, i en skål ved siden af. Det øger indholdet af fedt og protein i tærten.

 

Næringsindhold i Rabarbertærte

< Tilbage til forrige side
DuftendeVegetarHalal

Ingredienser

Der bliver til ca 10 personer

  • En tærtebund bagt – se opskrift på sød tærtebund
  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 stang vanilje (kan udelades)
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk non-oxal syre
  • 100 g marcipan

Mindre madspild

Vaniljestangen kan du gemme i en bøtte med sukker, som så vil tage smag af vaniljestangen.