Kits du selv kan samle


Pandekager:

  1. Ryst bakken med pandekagedej. Åben forsigtigt filmen i det ene hjørne, så du kan hælde dejen ud på panden.
  2. Opvarm en pande. Smelt lidt smør på den varme pande, hvorefter dejen hældes på i en mængde, der fylder hele panden.
  3. Når dejen er stivnet, vendes pandekagen.
  4. Når pandekagen er færdig, kan den foldes i en trekant og anrettes på en tallerken.
  5. Serveres f.eks. med sukker, marmelade eller is.

Se printvenlig version af vejledningen med billeder her eller se videovejledning herunder.

Klatkager

  1. Filmen fjernes og dejen røres sammen med en ske.
  2. Varm en pande op. Smelt lidt smør på den varme pande. Sæt derefter klatkagedejen på panden med en ske. Brug 1-2 spsk. dej alt efter hvor stor en klatkage, du ønsker.
  3. Når dejen er stivnet, vendes klatkagen.
  4. Når klatkagerne er gyldne på begge sider er de færdige.
  5. Herefter tages de af panden.

Anret f.eks. på en tallerken og servér med sukker, marmelade eller sirup.

Se printvenlig version af vejledningen med billeder her eller se videovejledning herunder.

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Pizzabunden med tomatsovs tages op fra frost.
  2. Pizzaen tages ud ad foliebakken og lægges på en bageplade med bagepapir. Dæk pizzaen til med film, så den ikke bliver tør.
  3. Pizzaen stilles i køleskabet natten over.

På dagen:

  1. Ingredienserne lægges på pizzabunden med ost til sidst.
  2. Ovnen forvarmes til 210 grader varmluft (220 grader uden varmluft)
  3. Pizzaen sættes i ovnen og bages i 15-20 min. til den er gylden.

Lagkagekit til 12 personer

Lagkagekittet består af:

  • 3 stk lagkagebunde á 125 g
  • 500 g kagecreme
  • 150 g makrondrys
  • 250 g marmelade
  • ¼ liter piskefløde til kagecreme og pynt
  • ½ liter piskefløde til pynt

Sådan gør du

Bund 1:

  1. ¼ piskefløde piskes til skum og halvdelen vendes forsigtigt i kagecremen.
  2. Halvdelen af cremen fordeles på den nederste lagkagebund.
  3. Halvdelen af makrondrysset drysses over.

Bund 2:

  1. På undersiden af bund 2 fordeles halvdelen af marmeladen.
  2. Bunden placeres ovenpå bund 1, med marmeladen ned mod creme og makroner.
  3. Nu fordeles den anden halvdel af creme og makrondrys på bund 2.

Bund 3:

  1. På undersiden af bund 3 fordeles halvdelen af marmeladen.
  2. Bunden placeres ovenpå bund 2, med marmeladen ned mod creme og makroner.

Kagen er nu klar til at blive pyntet med flødeskum – pisk ½ liter piskefløde til skum, vend det med det resterende fra den ¼ liter du piskede til cremen og dekorer kagen. Og SÅ er det fest!

Saml selv æblekage fra Byens Køkken

Til 8 personer

Kittet består af:

  • 1200 g æblemos
  • 200 g makrondrys
  • ¼ l piskefløde
  1. Æblemos og makrondrys lægges sammen lagvis.
  2. Piskefløde piskes til skum og lægges på kagen.

Inddrag beboerne

Inddrag beboerne. Når I f.eks. skal have pandekager, skal pandekagerne steges, der skal brygges kaffe og dækkes bord.

Læs mere her om inddragelse.