Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Øllebrød med øllebrødspulver

Øllebrød med revet citron – eller appelsinskræl og flødeskum smager skønt.

Sådan gør du:

  1. Hæld vand og øl i en gryde.
  2. Bring gryden i kog.
  3. Hæld øllebrødspulver, farin og sukker i.
  4. Skru ned, når øllebrøden koger.
  5. Lad den simrer i ca 2 min – rør undervejs.
  6. Server flødeskum til – alternativt sødmælk
  7. Pynt eventuelt med lidt revet økologisk citron – eller appelsinskræl

Næringsindhold i øllebrød med øllebrødspulver

oellebroed-med-oellebroedpulver
farveforklaring

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • ½ l vand
  • 1 mørk hvidtøl (300 gr)
  • 2,5 dl øllebrødspulver uden sukker (130 gr)
  • 3/4 dl farin (60gr)
  • 1/2 dl sukker (50 gr)
  • 2,5 dl fløde (250gr)
  • evt revet skræl fra en økologisk citron eller appelsin

Mindre madspild

Rester af øllebrøden kan du bruge i deje til mørke brød eller kager.