Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Økonomi i madkassen

Madpenge pr beboer

I Odense Kommune er det Byrådet, der årligt beslutter taksten for madlevering for beboere på plejecentre og botilbud.

I 2017 er taksten 3.542 kr. pr. måned.

Taksten dækker mad og drikke, der ernæringsmæssigt og kulinarisk lever op til de officielle anbefalinger for den danske institutionskost, og som er tilpasset den enkelte beboer.

3 scenarier for mad

I økonomimodellen er der 3 forskellige scenarier i forhold til maden:

Scenarie A:

Den varme mad købes i Byens Køkken. Plejecentret står for morgenmad, frokost, mellemmåltider og drikkevarer.

Scenarie B:

Plejecentret køber alle måltider i Byens køkken (døgnkost).

Scenarie C:

Plejecentret køber den varme mad og frokost i Byens Køkken. Plejecentret står selv for morgenmad, mellemmåltider og drikkevarer.

Tilvalg i Byens Køkken

I Byens Køkken er der også mulighed for en række tilkøb som f.eks. hjemmebagte kager og boller, fødselsdagsmenuer, øllebrød, risengrød og div. supper. Vil du vide mere, så kontakt din mad- og måltidsmenter.

Hvad er madkassen?

På alle leve bo-enheder er økonomien i husholdningen organiseret i en såkaldt madkasse. Beboernes betaling for maden går i madkassen, og beløbet heri må anvendes til råvarer til mad og drikke. Afregning fra Byens Køkken sker også i denne kasse.

Madkassen må ikke anvendes til

  • Vin og øl (kan dog godt købes til højtider og særlige mærkedage)
  • Personalemad
  • Bespisning af pårørende
  • Mødeforplejning
  • Udflugter
  • Slik og chokolade (kan dog godt købes til højtider og særlige mærkedage)

Tjek regnskabet ugentligt

For at holde hus med madkassen er det en god idé at følge op på udgifterne f.eks. en gang om ugen. Hvis udgifterne er større end indtægterne, kan der hurtigere rettes op på dette, end hvis opfølgning f.eks. sker måneds- eller kvartalsvis.

< Tilbage til forrige side

Sparetips

Hvordan kan du spare på udgifterne i madbudgettet?

Få gode tips her.

Pjece om madkassen

Læs pjecen fra Mad og Måltider, der forklarer principperne for madkassen.