Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Menuplansforslag

Forslag til, hvad en dagsmenu kan bestå af til ældre med en normal appetit

Ved hvert måltid er nævnt en række forslag. Du skal typisk vælge 1 af forslagene, for at få dækket måltidets energiprocent.

MORGENMAD (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Havregrød med frugt eller bær
  • Øllebrød med skummet- eller minimælk
  • Brød med 30+ ost eller magert kødpålæg som hamburgerryg, skinke eller lignende
  • Mager yoghurt med müesli eller frugt

Drikkevarer: skummet-, mini- eller kærnemælk, vand, kaffe og the.

FORMIDDAGS MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

FROKOST (25 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

– Hamburgerryg

– Kartoffel

– Leverpostej med rødbede

– Æg,

– Rejer

– Sild

– Makrel i tomat.

Supplér gerne med grøntsager.

EFTERMIDDAGS MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Samme forslag som til formiddags mellemmåltidet.
  • Evt. kage

AFTENSMAD (25 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Hovedret (og eventuelt biret) fra BYENS KØKKEN

Forslag til, hvad en dagsmenu kan bestå af til den småtspisende ældre

Ved hvert måltid er nævnt en række forslag. Du skal typisk vælge 1 af forslagene, for at få dækket måltidets energiprocent.

TIDLIG MORGEN (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Ernæringsdrik/proteinrigdrik
  • Sødmælk
  • Koldskål med piskefløde og æggeblommer
  • Kiks med smør og ost

MORGENMAD (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Grød kogt på sødmælk med smør/piskefløde og evt. sukker/kanel
  • Øllebrød med piskefløde
  • Brød med smør og 45+ ost eller kødpålæg
  • Ymer, sødmælksyoghurt, flødeyoghurt

Drikkevarer: sødmælk, letmælk, kærnemælk, juice, kaffe, the.

FORMIDDAGS MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Brød med smør og kødpålæg eller 45+ ost
  • Kiks med smør og 45+ ost
  • Ernæringsdrik/proteinrigdrik
  • Sødmælk
  • Kakaomælk evt. varm med flødeskum
  • Koldskål med piskefløde og æggeblommer
  • Æggesnaps
  • Æggemuffin med kød, fløde og ost
  • Henkogt frugt med vaniljecreme eller flødeskum
  • Kage, chokolade, flæskesvær, desserter, flødeis
  • Chips, saltstænger
  • Nødder og mandler

FROKOST (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Æggeret med fløde og ost
  • Leverpostej med rødbeder og bacon
  • Fiskefilet med citron og remoulade
  • Gratin eller tærte med rester, samt fløde og ost
  • Smørrebrød eller små snitter af rugbrød eller hvedebrød højtbelagt med smør og fede pålægstyper som for eksempel: spegepølse med remoulade, leverpostej med rødbede, æg med mayonnaise og rejer, sild med karrysalat, makrel i tomat med mayonnaise og diverse pålægssalater.

Drikkevarer: sødmælk, letmælk, kærnemælk, juice, saft

EFTERMIDDAGS MELLEMMÅLTID ( 10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Samme idéer som nævnt under formiddags mellemmåltid længere oppe på siden.

AFTENSMAD (20 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

  • Hovedret og dessert/forret (biret) leveret af BYENS KØKKEN

SEN AFTEN MELLEMMÅLTID (10 % af dagens energiindtag skal dækkes ved dette måltid)

Samme idéer som nævnt under formiddags mellemmåltid længere oppe på siden.

Lav dit eget dagsmenuforslag

Print skabelonen til dagsmenu, så du selv kan udfylde den for din småtspisende beboer.

Print skabelon til dagsmenu, så du selv kan udfylde den for din beboer med normal appetit

Har du brug for idéer til dagskostforlag til beboere med anden etnisk herkomst eller forskellige typer konsistenser, så findes de i den nationale kosthåndbog.

I kosthåndbogen kan du også læse retningslinjerne for de forskellige kostformer med de korrekte anbefalinger.

< Tilbage til forrige side

Den nationale kosthåndbog

Har du brug for idéer til dagskostforlag til beboere med anden etnisk herkomst eller forskellige typer konsistenser, så findes de i den nationale kosthåndbog.

I kosthåndbogen kan du også læse retningslinjerne for de forskellige kostformer med de korrekte anbefalinger.

Opskrifter

Find opskriften du søger i måltidshåndbogen afsnit om morgenmad, frokost og mellemmåltider.