Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Madtilbud

Madtilbud i løbet af dagen

Beboerne skal tilbydes mad til alle dagens måltider. Det betyder mellem 6 og 8 måltider, alt efter om den ældre er normalt- eller småtspisende. Det er godt med lidt valgmuligheder, men samtidig for økonomien også godt at begrænse udvalget til de enkelte måltider og dermed minimere risikoen for madspild.

På fanebladene er der forslag til, hvad du kan tilbyde beboerne til de forskellige måltider.

 

Morgenmad

Varieret udbud af øllebrød, havregrød, brød/boller med ost, marmelade eller pålæg, yoghurt med drys/ musli, kaffe, the, mælk eller juice.

Se flere forslag til morgenmad.

Frokost

Rugbrød med pålæg, franskbrød med ost eksempelvis suppleret med lune retter f.eks. lun leverpostej, fiskefilet, æbleflæsk.

Se flere forslag til frokost.

Aftensmåltid

I tilbuddet fra Byens Køkken er der flere valgmuligheder til de forskellige bestillingsdage.

Livretterne fra Byens Køkken er både er de helt traditionelle retter så som Flæskesteg med sprød svær, kartofler, skysauce og rødkål. Men også de mere moderne eller traditionelle retter, som får et ”tvist”, f.eks. sprængt nakke med krydderurtesovs, kogte kartofler og dampede ærter.

Der kan serveres forret eller dessert efter beboerens ønsker og behov. Hos Byens Køkken kalder vi det for “Det lille ekstra”.

Mellemmåltider

Der bør serveres 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen som fx kan være kage, kiks eller bolle med ost og frugt, syltede frugter med råcreme eller flødeskum, frugtgrød med fløde, flæskesvær/chips eller drikkevarer så som kærnemælk, varm kakao med flødeskum, energidrikke. Se flere forslag til mellemmåltider.

Drikkevarer

I løbet af dagen kan du tilbyde de drikkevarer, der er nævnt under mellemmåltider. Der ud over kan du tilbyde kaffe, the, mælk, vand, juice og i begrænset mængde saftevand. Spørg ind til, hvad beboerne ønsker.

< Tilbage til forrige side

Menuforslag

Har du brug for inspiration til, hvad en dagsmenu kan bestå af for normalt – og småtspisende, så tag et kig her.

Byens Køkken

Hvordan bestiller du mad fra Byens Køkken? Tag et kig her.