Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Kartoffelruller

Kartoffelrullerne kan du både servere som lun ret til frokosten eller som et lille lækkert mellemmåltid.

Sådan gør du:

  1. Rens porren og skær den i tynde skiver.
  2. Rist skiverne let på en pande i olie/smør.
  3. Mos de kogte kartofler og vend dem med porreskiver, hakket persille og krydderi.
  4. Ælt det hele sammen og form massen til små ruller.
  5. Vend rullerne i æg og rasp.
  6. Steg rullerne på panden, til de er gyldne.

Småtspisende?

Tilsæt gerne smør og revet ost til massen for at hæve fedt- og proteinindholdet i rullerne.

Server gerne rullen med en dressing eller dip høj på fedt og protein – fx skyr med flødeskum tilsat krydderier.

Næringsindhold i kartoffelruller

kartoffelruller

 

Ingredienser

  • 1 kg kogte kartofler
  • 1 porre
  • 1 bundt persille (eller anden frisk krydderurt)
  • 1 æg
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Olie/smør til stegning

Mindre madspild

Hvis du har kogte kartofler eller kartoffelmos tilbage fra dagen før, kan du med fordel bruge dem til kartoffelruller.