Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Kanelsnegle

Kanelsnegle dufter henrivende, når de bager – og smager også himmelsk.

Sådan gør du:

  1. Køb en færdig, udrullet dej, eller lav en grunddej til boller med blød skorpe.
  2. Laver du selv grunddejen, skal du tilsætte lidt mere mel, så dejen er til at rulle ud med en kagerulle, når den er færdighævet.
  3. Rul dejen ud til en stor firkant på et meldækket bord.
  4. Bland sukker, blødt smør og kanel.
  5. Fordel blandingen jævnt ud på den udrullede dej og sørg for at holde kanten tættest på dig selv fri for fyld.
  6. Rul dejen til en lang pølse på langs, hvor den sidste del er kanten uden fyld ikke rulles med.
  7. Skær pølsen i ca. 1 cm tykke skriver.
  8. Fold dej-enderne ind under sneglene og giv dem et lille tryk, når du lægger dem på en bagepapirklædt bageplade.
  9. Du kan eventuelt drysse lidt hakkede nødder over sneglene
  10. Bag sneglene i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 15. minutter, indtil sneglene er gyldne.
  11. Lad sneglene køle lidt af.
  12. Riv eventuelt lidt mørk chokolade hen over sneglene.
  13. Drys serveringsfadet med lidt sukker – så undgår du, at sneglene klisterer fast til fadet.

Næringsindhold i kanelsnegle

Ingredienser

Der bliver ca. 16 kanelsnegle

  • 1 portion grunddej til bløde boller eller færdigkøbt, udrullet dej
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 10 gr kanel
  • evt nødder og mørk chokolade til pynt

Mindre madspild

Er der for mange kanelsnegle, kan de godt fryses. Tø dem op og lun dem i ovnen, når de skal bruges.