Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Individuel tilsmagning

Inspiration til tilsmagning ved bordet

De fleste nyder selv at kunne tilsætte ekstra smag til deres rugbrødsmad, pålægssalaten eller den lune ret. Den individuelle tilsmagning kan hjælpe med til, at de ældre spiser mere.

Brug små skåle

Det er derfor en god idé, at du serverer forskellige komponenter til fx smørrebrødet og den lune ret for sig i små skåle eller ved siden af. Så kan dine beboere nemlig selv tilsmage og på den måde have indflydelse på den mad, de skal spise.

Tag udgangspunkt i jeres bebeoere

For nogle beboere kan det være uoverskueligt med for mange valg. For andre er det mere ligetil. Lige som med servering af maden, om det skal være portionsanrettet eller på fade, så tag udgangspunkt i dine beboere, og hvad der vil og kan fungere hos jer.

Idéer til tilsmagning af døgnets måltider

Tilsmagning af morgenmaden

Tilsmagning af frokosten

Tilsmagning af aftensmaden

Tilsmagning af mellemmåltider

Vær opmærksom på, at ikke alle idéer egner sig til beboere med dysfagi (tykke – og/eller synkebesvær).

< Tilbage til forrige side

Smagskompasset

Når mad skal tilsmages, er det en god idé at have smagskompasset i tankerne. Så er du sikker på, at du kommer hele vejen rundt om grundsmagene.

Krydderurter

Friske krydderurter er dejlige som pynt og giver lige et ekstra frisk pust til maden.

Læs mere om krydderurter her.