Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Toppings til grød

Frugtgrød

Til alle typer grød kan du servere frugt som topping. Overvej sæsonen, når du vælger frugt. Du kan vælge at lave frugtgrød af sæsonens frugter og bær:

 

Du kan vælge at sylte eller råsylte bær og frugter. Her er lidt idéer:

Sådan gør du:

Vinter: Syltet frugt i tern

Forår: Tynde skiver råsyltede rabarber

  1. Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt.
  2. Skær millimeter tynde skiver og vend med passende sukker.
  3. Lad de råsyltede rabarber stå og trække i 1 times tid inden servering.
  4. Opbevar rabarberne på køl.

Sommer: Rysteribs

  1. Pil ribsene af stilken og skyl dem grundigt.
  2. Drys en passende mængde af sukker over bærrene og vend rundt.
  3. Lad de råsyltede ribs stå og trække i 1 times tid inden servering.
  4. Opbevar ribsene på køl.

Efterår: Æbler og pærer i tern

  1. Skyl frugten
  2. Skær aebler og pærer i tern. Vær opmærksom på, at skrællen kan drille ældre beboere.
  3. Vend de små tern med lidt citronsaft – for at æbleternene ikke bliver mørke og for at balancere sødmen i pærerne.
  4. Tilføj eventuelt lidt kanelsukker eller frisk mynte

Du kan lave afdelingens egen nøddeknas. Vær dog opmærksom på, at nødder kan være svære at tygge for nogle beboere.

Sådan gør du:

Uden sukker:

  1. Rist hasselnødder og mandler på panden. Når de er ristet, smager de af mere og dufter dejligt i afdelingen.
  2. Hak de ristede nødder og mandler.
  3. Brug dem som drys på grøden.

Med sukker:

  1. Rist hasselnødder og mandler på panden. Når de er ristet, smager de af mere og dufter dejligt i afdelingen.
  2. Tilsæt sukker på panden for at karamellisere nødderne.
  3. Skrab de karamelliserede nødder over på et stykke bagepapir.
  4. Lad nødderne køle af.
  5. Hak dem fint.
  6. Brug dem som drys på grøden.

Andre typer topping, der kan bruges til alle typer grød:

  • Flødeskum
  • Kanelsukker
  • Kardemommesukker – laves ved, at du blander kardemomme med sukker, ligesom når du laver kanelsukker
  • Sirup, fx ahornsirup, mørk sirup og akaciesirup.
  • Honning

< Tilbage til forrige side
VegetarHalal

Mindre madspild

Har du rester af frugt i afdelingen, kan du overveje at bruge det til en topping.

Har du råsyltede bær, du ikke har fået brugt, kan du enten fryse resten eller koge dem til en frugtrød.