Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Smag: Energi- og proteindrikke

Frugter og bær i sæson er billigere og smager bedre. Derfor er det altid en god idé at bruge danske sæsonvarer, hvis de er til at få fat i. Om vinteren kan det blive nødvendigt at ty til udenlandske frugter og bær i sæson. Frugt og bær på frost kan også bruges.

Hvad er i sæson?

jordbaerSOMMER:

  • Brug friske bær fx hindbær, jordbær eller stikkelsbær.
  • Ribs skal råsyltes med sukker inden brug i energidrikke. De kan også bruges til at pynte med.

blommerSENSOMMER:

  • Brug blommer som bages eller koges. Kan fint blandes i energidrikke.

aeblerEFTERÅR:

  • Brug frisk frugt som koges til grød fx æbler og pærer.

FORÅR:

  • Brug rabarber, som koges til grød med sukker.

 

Er det ikke til at få danske bær og frugter i sæson, kan du bruge udenlandske.

Hvad er i sæson?

bananerVINTER:

  • Ananas
  • Banan
  • Kiwi
  • Mandarin
  • Appelsin
  • Grapevandmelon
  • Klementin

SOMMER:

  • Abrikos
  • Fersken
  • Melon
  • Nektarinvindruer

EFTERÅR:

  • Druer

 

< Tilbage til forrige side

Opfind din egen energidrik?

Se hvordan du gør i vejledningen her

Mindre madspild

Overvej om der er rester af frugt på afdelingen, som kan bruges i en energidrik.