Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Hindbærgrød

Hindbærgrød er syrligt og sødt i den helt rigtige kombination.

Grøden kan bruges som topping, i trifli eller alene som hindbærgrød.

Sådan gør du:

Bruger du friske bær:

  1. Skyl hindbærrene.

Bruger du frosne bær:

  1. Tø de frosne hindbær op.

Resten gælder for både friske og frosne hindbær:

  1. Kom bærrene i en gryde med lidt vand i bunden.
  2. Kog de friske bær i 2-3 minutter, de optøede i 1-2 minutter med sukker og vaniljekorn og -stænger. Rør undervejs.
  3. Rør en blanding af kartoffelmel og vand.
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt blandingen af kartoffelmel og vand. Jo mere vand der er i gryden, jo mere af kartoffelmelsblandingen skal du bruge. Find en passende konsistens.
  5. Rør grundigt rundt. Grøden må ikke koge, når kartoffelmelsblandingen er tilsat.
  6. Afkøl grøden – den stivner langsomt.
  7. Smag grøden til  – er den for syrlig, tilsæt mere sukker.
  8. Drys med sukker på toppen af grøden for at den ikke trækker skind.

Småtspisende?

Skal du serverer grøden for småtspisende, er det en god idé at servere den med lidt fløde rørt med skyr og sukker.

Næringsindhold i hindbærgrød

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • 500 gr friske eller frosne hindbær
  • 150 gr sukker, fx rørsukker
  • 1 stang vanilje – flækkes og kornene skrabes ud (15 g)
  • 60 gr kartoffelmel og 1,5 dl vand
  • 1 spsk sukker (14 g) til drys

Mindre madspild

Hindbærgrød kan holde 1 uge i køleskabet.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli eller i energidrikke.