Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Fyldte æg

Fyldte æg består helt simpelt af et halveret æg, hvor blommen er erstattet af andet fyld. Fyldet i æggene kan varieres efter smag og behag. I denne opskrift på fyldte æg har vi helt enkelt brugt blommerne til et lækkert fyld med rester af sennepssovs.

TIP: Kog ekstra æg dagen i forvejen, så de er afkølede, når du skal bruge dem. På den måde kan du hurtigt og nemt tilberede og anrette de fyldte æg.

Sådan gør du:

  1. Kog æggene så det bliver så hårdkogte, at blommerne kan pilles ud.  (ca. 8-10 minutter)
  2. Pil æggene, halvér dem og pil blommerne ud.
  3. Bland blommerne med sennepssovs, løg og persille. Smag til!
  4. Kom fyldet tilbage i æggene. Det gør ikke noget, at der er rigeligt fyld i æggene.

Småtspisende?

Tilsæt lidt mayonnaise i fyldet for at øge fedt-energiprocenten i de fyldte æg.

Næringsindhold i fyldte æg

Det præcise næringsindhold afhænger selvfølgelig af, hvilken type fyld du bruger. Oplysningerne her gælder for denne opskrift.

 

 

 

 

 

 

 

< Tilbage til forrige side
VegetarHalal

Ingredienser

Der bliver 8 portioner

  • 4 hårdkogte æg
  • 2 spsk. sennep (evt. sennepssovs fra Byens Køkken)
  • 1/2 spsk. finthakkede rødløg
  • 1 spsk. finthakket persille

Mindre madspild

Rester af fisk, kød eller grøntsager kan du med fordel bruge til at lave fyld sammen med æggeblommen.