Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller smager dejligt både alene og på brød.

Sådan gør du:

  1. Skær fiskestykket i grove tern
  2. Kom fisketernene i foodprocessoren.
  3. Blend fiskestykkerne i 30 sekunder med fløde, æg, salt og peber.
  4. Tilsæt løg, kartoffelmel og hvedemel
  5. Form farsen som frikadeller
  6. Steg frikadellerne gyldne i smør på pande ved stille varme, så skorpen ikke bliver for sprød og hård.

Næringsindhold i fiskefrikadeller

< Tilbage til forrige side
DuftendeHalalBlød

Ingredienser

Der bliver ca. 10 portioner

  • ½ kg fisk – torsk, lyssej eller laks uden skind og ben
  • ¼ dl piskefløde
  • 2 æg (130 g)
  • ½ finhakket løg
  • ½ dl kartoffelmel
  • ½ dl hvedemel
  • 20 g smør til at stege i
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Mindre madspild

Du kan blande den blendede fiskefars med mosede grønsager, fx kogte rester. Vær opmærksom på beboerens tygge/synke evne, inden du tilsætter grøntsager. Er du i tvivl om den rette konsistens, kontakt dysfagiteamet eller en diætist.