Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Fakta og myter

Genopvarmning

Det er en myte, at man kun kan genopvarme maden en gang. Du kan godt genopvarme maden flere gange. Det som kan påvirkes er den kulinariske kvalitet – altså smag og konsistens.

Du skal bare være opmærksom på, at nedkøle maden korrekt og genopvarme den til minimum 75 grader.

Mælk og fløde

Retter med mælk og fløde kan genopvarmes, såfremt retten varmes ordentligt op til minimum 75 grader.

 

Persille og spinat

Tilberedt: Hvis persille og spinat er tilberedt med fra starten, kan retten eller sovsen uden problemer genopvarmes, såfremt den er nedkølet korrekt.

Frisk: Hvis persille og spinat bruges frisk som drys på maden, så bør du ikke genopvarme maden, da der er risiko for jordbakterier. Hold derfor det friske drys i en skål ved siden af og genopvarm maden for sig.

Hindbær (og bær generelt)

Frosne bær: Det er lovkrav, at frosne hindbær koges minimum 1 minut inden brug. Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle frosne bær skal varmebehandles/koges op.

For at være sikker på at al virus er dræbt, skal frosne bær koges et minut. Normalt er en infektion ikke farlig, men for svage befolkningsgrupper, som fx den ældre beboer, kan det være det.

Friske bær: Friske bær skal ikke koges inden anvendelse, men det er dog stadig vigtigt at skylle de friske bær grundigt og være kritisk, i forhold til hvor bærrene er produceret.

< Tilbage til forrige side

Vil du vide mere?

Læs mere om spinat og persille i maden hos Fødevarestyrelsen.

Vask hænder

Læs her hvordan og hvornår du skal vaske hænder, når du arbejder med mad.