Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Kager

Drømmekage

Dagen før: 

  1. Tag kagen ud af fryseren
  2. Stil den på køl og lad den tø op til i morgen

På dagen:

  1. Ovnen forvarmes til 160 grader varmluft (170 grader uden varmluft)
  2. Tag kagen ud af køleskabet og stil den på en bageplade
  3. Bag kagen i ca. 25-30 min.
  4. Det medfølgende fyld blødgøres ved svag varm i mikroovn eller i en gryde. Det gør der nemmere at smøre på kagen.
  5. Tag kagen ud af ovnen og smør fyldet på
  6. Bag Kagen i yderligere 5 min.

TIP:
Stik i kagen med en gaffel og hvis der hænger kagedej fast på gaflen, er kagen ikke færdig og kagen skal bages yderligere. Start med 5 min ekstra.

Skærekage

Bestil fx kanelkage, sandkage eller marmorkage i Byens Køkken.

På dagen:

  1. Hvis kagen er frossen, tages den ud af fryseren og opbevares ved stuetemperatur ca. 1 time inden den bages
  2. Ovnen forvarmes til 160° C
  3. Bag kagen i ca. 30-35 min.

TIP:
Stik i kagen med en gaffel og hvis der hænger kagedej fast på gaflen, er kagen ikke færdig og kagen skal bages yderligere. Start med 5 min ekstra.

 

Kaffebrød

På dagen:

  1. Først bages franskbrødet – følg vejledningen på bagning af franskbrød (Her findes bagevejledning til franskbrød )
  2. Når franskbrødet er kølet ned skæres det i skiver og sættes på en bageplade med bagepapir.
  3. Makronmassen fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes på brødet. Har man ikke en sprøjtepose, kan man alternativt bruge en frysepose, hvor der klippes et hul i enden.
  4. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft og bag kaffebrødet i 8-10 minutter eller til det har fået en gylden overflade

 

Server nu Kaffebrødet til eftermiddagskaffen.

Brunsviger

Dagen før:

  1. Brunsvigeren tages ud fra frost og lægges i en bradepande
  2. Lad den stå i ca. 2 timer
  3. Stil brunsvigeren i køleskabet. Den skal dækkes til

På dagen:

  1. Brunsvigeren hæves ved 30 grader til den er dobbelt størrelse – ca 30-45 min
  2. Ovnen forvarmes til 220 grader.
  3. Når Brunsvigeren sættes i ovnen skrues den ned til 190 grader.
  4. Bag brunsvigeren i ca. 15 min. ved 190 °C

Brunsvigeren kan spises både lun og kold, men den smager bedst på dagen.

Kringle

Dagen før: 

  1. Tag kagen ud af fryseren
  2. Stil den på køl og lad den tø op til dagen efter

På dagen:

  1. Tag kagen ud af køleskabet og stil den på en bageplade
  2. Kagen sættes til hævning i ovnen på 30 grader, til den har den ønskede højde
  3. Kagen tages ud af ovnen
  4. Ovnen forvarmes til 180° C
  5. Bag kagen i ca. 20 min.

Lagkagekit til 12 personer

Lagkagekittet består af:

  • 3 stk lagkagebunde á 125 g
  • 500 g kagecreme
  • 150 g makrondrys
  • 250 g marmelade
  • ¼ liter piskefløde til kagecreme og pynt
  • ½ liter piskefløde til pynt

Sådan gør du

Bund 1:

  1. ¼ piskefløde piskes til skum og halvdelen vendes forsigtigt i kagecremen.
  2. Halvdelen af cremen fordeles på den nederste lagkagebund.
  3. Halvdelen af makrondrysset drysses over.

Bund 2:

  1. På undersiden af bund 2 fordeles halvdelen af marmeladen.
  2. Bunden placeres ovenpå bund 1, med marmeladen ned mod creme og makroner.
  3. Nu fordeles den anden halvdel af creme og makrondrys på bund 2.

Bund 3:

  1. På undersiden af bund 3 fordeles halvdelen af marmeladen.
  2. Bunden placeres ovenpå bund 2, med marmeladen ned mod creme og makroner.

Kagen er nu klar til at blive pyntet med flødeskum – pisk ½ liter piskefløde til skum, vend det med det resterende fra den ¼ liter du piskede til cremen og dekorer kagen. Og SÅ er det fest!

Jødekager, brunkager og specier med chokolade

Småkagerne leveres i ruller á 250g.

  • Tag rullen med småkagedej ud af fryseren. Lad den tø natten over i køleskabet eller på køkkenbordet i tre til fire timer.
  • Skær rullen ud i tynde skiver og læg småkagerne på en bageplade.
  • Bag småkagerne 5-8 minutter ved 180 grader.

Særligt ved jødekager: Inden bagning, pensles småkagerne med lidt æg og drysses med kanelsukker.

Chokoladesnitter/Svenske chokoladesmåkager

Kagerulle og grydeske

Småkagerne leveres i ruller á 250g.

  • Tag rullen med småkagedej ud af fryseren. Lad den tø natten over i køleskabet eller på køkkenbordet i tre til fire timer.
  • Del dejen i fire lige stor stykker
  • Rul hver af de fire dejstykker til 30 cm lange stænger
  • Placer hver stang på en bagepade beklædt med bagepapir. Hver stang trykkes let, så den bliver flad
  • Pensel stængerne med vand og drys dem med perlesukker
  • Bag stængerne i 10 – 12 minutter ved 175 grader
  • Mens stængerne stadig er lune, skæres de på skrå til fine snitter

Vedr. afbagning af småkager

Af hensyn til dannelsen af akrylamid skal det ved afbagning undgås at småkager mv. bages for mørke – bag kun til en gylden farve er opnået..

 

Bag fra bunden

En ægte fynsk klassiker er brunsviger.

Find opskriften her.

Skab stemning

Intet er mere hyggeligt end at sidde sammen, og drikke kaffe og spise nybagt kage.

Find gode råd her til at skabe et hyggeligt måltid.