Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Forskellige kager

Drømmekage

Dagen før: 

  1. Tag kagen ud af fryseren
  2. Stil den på køl og lad den tø op til i morgen

På dagen:

  1. Ovnen forvarmes til 160 grader varmluft (170 grader uden varmluft)
  2. Tag kagen ud af køleskabet og stil den på en bageplade
  3. Bag kagen i ca. 25-30 min.
  4. Det medfølgende fyld blødgøres ved svag varm i mikroovn eller i en gryde. Det gør der nemmere at smøre på kagen.
  5. Tag kagen ud af ovnen og smør fyldet på
  6. Bag Kagen i yderligere 5 min.

TIP:
Stik i kagen med en gaffel og hvis der hænger kagedej fast på gaflen, er kagen ikke færdig og kagen skal bages yderligere. Start med 5 min ekstra.

Dagen før:

  1. Brunsvigeren tages ud fra frost og lægges i en bradepande
  2. Lad den stå i ca. 2 timer
  3. Stil brunsvigeren i køleskabet. Den skal ikke dækkes til

På dagen:

  1. Brunsvigeren tages ud fra køleskabet ca. 15 min inden den skal bages
  2. Bag brunsvigeren i ca. 25 min. ved 180 °C. Det er ikke nødvendigt at forvarme ovnen

Dagen før: 

  1. Tag kagen ud af fryseren
  2. Stil den på køl og lad den tø op til dagen efter

På dagen:

  1. Tag kagen ud af køleskabet og stil den på en bageplade
  2. Kagen sættes til hævning i ovnen på 30 grader, til den har den ønskede højde
  3. Kagen tages ud af ovnen
  4. Ovnen forvarmes til 180° C
  5. Bag kagen i ca. 20 min.

Bestil fx kanelkage, sandkage eller marmorkage i Byens Køkken.

På dagen:

  1. Hvis kagen er frossen, tages den ud af fryseren og opbevares ved stuetemperatur ca. 1 time inden den bages
  2. Ovnen forvarmes til 160° C
  3. Bag kagen i ca. 30-35 min.

 

TIP:
Stik i kagen med en gaffel og hvis der hænger kagedej fast på gaflen, er kagen ikke færdig og kagen skal bages yderligere. Start med 5 min ekstra.

Lagkagekit til 12 personer

Lagkagekittet består af:

  • 3 stk lagkagebunde á 125 g
  • 500 g kagecreme
  • 150 g makrondrys
  • 250 g marmelade
  • ¼ liter piskefløde til kagecreme og pynt
  • ½ liter piskefløde til pynt

Sådan gør du

Bund 1:

  1. ¼ piskefløde piskes til skum og halvdelen vendes forsigtigt i kagecremen.
  2. Halvdelen af cremen fordeles på den nederste lagkagebund.
  3. Halvdelen af makrondrysset drysses over.

Bund 2:

  1. På undersiden af bund 2 fordeles halvdelen af marmeladen.
  2. Bunden placeres ovenpå bund 1, med marmeladen ned mod creme og makroner.
  3. Nu fordeles den anden halvdel af creme og makrondrys på bund 2.

Bund 3:

  1. På undersiden af bund 3 fordeles halvdelen af marmeladen.
  2. Bunden placeres ovenpå bund 2, med marmeladen ned mod creme og makroner.

Kagen er nu klar til at blive pyntet med flødeskum – pisk ½ liter piskefløde til skum, vend det med det resterende fra den ¼ liter du piskede til cremen og dekorer kagen. Og SÅ er det fest!

Jødekager, brunkager og specier med chokolade

Småkagerne leveres i ruller á 500 g.

  • Tag rullen med småkagedej ud af fryseren og lad den tø op.
  • Skær rullen ud i tynde skiver og læg småkagerne på en bageplade.
  • Bag småkagerne 5-8 minutter ved 180 grader.

Særligt ved jødekager: Inden bagning, pensles småkagerne med lidt æg og drysses med kanelsukker.

< Tilbage til forrige side

Bag fra bunden

En ægte fynsk klassiker er brunsviger.

Find opskriften her.

Skab stemning

Intet er mere hyggeligt end at sidde sammen, og drikke kaffe og spise nybagt kage.

Find gode råd her til at skabe et hyggeligt måltid.