Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Det økologiske spisemærke

Hvad er det økologiske spisemærke?

Det økologiske spisemærke er et statskontrolleret mærke for økologi. Mærket er udtryk for, hvor stor en andel af køkkenets indkøbte fødevarer, der er økologiske.

Mærket findes i 3 niveauer: Guld, sølv og bronze, som tildeles efter, hvor stor en procentdel af et køkkens indkøbte fødevarer, der er økologiske.

  • Bronze: 30 – 60 %
  • Sølv: 60 – 90 %
  • Guld: 90 – 100%

 

Bronze til Byens Køkken

Siden 2. kvartal 2015 er økologiprocenten blevet målt i Byens Køkken. I marts 2016 opnåede vi det økologiske spisemærke i bronze.

Målet er et opnå sølvmærket inden 2020, og meget gerne inden udgangen af 2017.

Økologisk Landsforenings Økopris

Odense Kommune vandt i foråret 2016 Økologisk Landsforenings økopris. Prisen hylder ildsjæle, der gør en indsats for at udbrede øko-måltider i landets storkøkkener.

Se overrækkelsen af økoprisen i videoen nedenfor.

Sådan gives det økologiske spisemærke

Det økologiske spisemærke er statskontrolleret. Det betyder, at det er fødevarestyrelsen der tildeler mærket på baggrund af en årlig kontrol af køkkenernes økologiprocent, økologiopgørelser og fakturaer.

Som køkken skal vi altså løbende lave opgørelser over alle indkøb, der dækker en periode på maksimalt tre måneder. I disse opgørelser angiver vi beløb eller mængde for alle indkøbte fødevarer samt beløb eller mængde for indkøbte økologiske fødevarer.

Vil I have det økologiske spisemærke?

I kan også få et spisemærke på jeres afdeling/plejecenter.

Læs mere på det økologiske spisemærkes hjemmeside, hvor i også kan udregne jeres nuværende økologiprocent.

Kontakt Mad og Måltider, hvis I har brug for hjælp til dette.

< Tilbage til forrige side

Hvad er økologi?

Bliv klogere på økologi her

Spisemærket hos jer lokalt?

Kontakt Mad og Måltider, hvis I ønsker hjælp til, hvordan I kan få det økologiske spisemærke på jeres afdeling eller plejecenter.