Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Datomærkning

En fødevare skal mærkes med enten ”sidste anvendelsesdato” eller ”mindst holdbar til”/”bedst før”. Der er forskel på de to datomærkninger!

Sidste anvendelsesdato

Sidste anvendelsedato betyder, at du kan blive alvorligt syg af at spise varen, når datoen er overskredet.

”Mindst holdbar til”/”bedst før”

“Mindst holdbar til” og “bedst før” er til gengæld kun vejledende datomærkninger. Hvis varen dufter og smager fint efter denne dato, kan den sagtens spises.

Andre regler når emballagen er brudt

Vær opmærksom på, at datoen for både ”sidste anvendelse” og for ”mindst holdbar til”/”bedst før” er gældende så længe, at madvaren er uåbnet og er opbevaret korrekt.

Efter åbning ændres madens holdbarhed og afhænger herefter af opbevaringsmåden. Efter åbning følges producentens anvisning på produktet.

< Tilbage til forrige side

Hvor længe kan mad holde sig?

Fødevarestyrelsen har lavet en generel oversigt over, hvor længe forskellig slags mad kan holde sig i køleskab.

Se oversigten her.

Korrekt nedkøling

Hvordan skal mad nedkøles, for at kunne holde sig og bruges ved en senere lejlighed?

Læs mere her.