Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Citronkage med citronglasur

citronerCitronkage er frisk, fugtig og lækker til eftermiddags- eller aftenkaffen. Duften af nybagt kage, får mundvandet til at løbe.

Sådan gør du: Kagegrunddej

  1. Pisk smør og sukker luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og pisk mellem hvert æg, der tilsættes.
  3. Vend mel og bagepulver i.

citronerTil denne portion citronkage skal du bruge en halv portion kagegrunddej. Ønsker du at bruge hele portionen af grunddej til citronkage, skal du bruge 4-6 citroner i stedet for 2-3. Alternativt kan du bruge den ekstra grunddej til Kakaokage eller Kokoskage

Sådan gør du: Citronkage

  1. Riv skallen af citronerne.
  2. Pres saften ud af citronerne – eventuelt over en sigte, så du undgår kerner i dejen.
  3. Vend citronsaft og revet citronskal i grunddejen.
  4. Hæld massen op i en passende kageform, fx en springform – evt med bagepapir. (i videoen her på siden er kageformen meget lille, da det kun er halvdelen af portionen, der er i formen)
  5. Bag kagen ved 180 gr i ca 20-30 minutter.
  6. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved, når du stikker en kniv i kagen.
  7. Lad kagen afkøle, inden du pynter den.

citronerDu kan pynte den afkølede citronkage med flormelis eller denne lækre glasur.

Sådan gør du: Citronglasur

  1. Rør citronsaft og flormelis sammen i en gryde, som varmes lidt op. (Når glasuren opvarmes, størkner den lettere på kagen efterfølgende)
  2. Smør glasuren over kagen, når kagen er afkølet.

Næringsindhold i citronkage

citronkage

 

Ingredienser

Grunddej:

Der er kage til ca. 20 pers. i en hel portion grunddej

  • 1 pakke smør (250 gr) – stuetemperatur
  • 250 gr sukker
  • 4-5 æg (250 gr)
  • 150-250 gr mel alt efter, hvor fugtig en kage, du ønsker.
  • 2 spsk. bagepulver (15 gr)

Særligt for citronkage:

(passer til 1/2 portion grunddej)

  • Saft af 3-4 citroner

Glasur:

  • 1 spsk citronsaft
  • Flormelis (til den rette konsistens er opnået)
  • Evt skal af citron.

Mindre madspild

Kagerester kan bruges til trifli.

Hæld lidt sherry/portvin henover et stykke kagerest, top med frugtgrød og server med flødeskum.