Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Bulgursalat

Denne ret kan også spise af muslimske beboere, der ønsker at spise halal.

Sådan gør du:

  1. Kog bulgur efter anvisning på pakken.
  2. Sigt overskydende vand fra og lad bulguren køle af.
  3. Skyl tomater, løg, persille og frisk mynte.
  4. Hak grøntsagerne fint med en kniv.
  5. Bland bulguren med grøntsagerne.
  6. Tilsæt saften fra citronen, olivenolie og salt efter behag lige før servering.
  7. Servér salaten på et fad pyntet med salatblade lagt hele vejen rundt i kanten.

Vidste du at…

Bulgurssalaten stammer fra Mellemøsten, hvor den kaldes Tabbuleh. Traditionelt bruger man salatbladene som en “ske” til at spise Tabbuleh med.

Har I småtspisende beboere?

Til småtspisende kan du lave en mælkedressing til, som øger indholdet af fedt og protein i salaten.

Sådan gør du:

  1. Rør en smule fløde, cremefraiche og skyr sammen.
  2. Smag til med salt, peber og citron.

Næringsindhold i bulgursalaten

bulgursalat

< Tilbage til forrige side
VegetarHalal

Ingredienser:

Der bliver til ca 10 anretninger

  • 50 g fin bulgur
  • 2 tomater (200 g)
  • 1 rødløg (50 gr)
  • 4 kviste persille (20 gr)
  • 4 kviste friske mynte (20 gr)
  • Saften af 1 citron (10 gr)
  • 1/2 hovedsalat, eller anden grøn salat (100 gr), fx hjertesalat
  • 1 dl olivenolie (75 gr)
  • 2 tsk salt (6 gr)

Mindre madspild

Rester fra grønsager som agurk, tilberedt aubergine og squash kan også bruges i denne salat.