Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Brød

Boller, både lyse og grove fra Byens Køkken

Dagen før:

  1. Bollerne tages op fra frost og sættes på en bageplade.
  2. Dæk dem til med vita vrap eller folie, så de ikke bliver tørre.
  3. Sæt bagepladen med bollerne i køleskab.

På dagen:

  1. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem hæve til dobbelt størrelse (tiden afhænger af rumtemperaturen)
  2. Forvarm ovnen til 190 grader varmeluft (200 grader uden varmeluft)
  3. Sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 10 – 15 min.

TIP:
Bollerne kan, inden de sættes i ovnen, pensles med æg og drysses med birkes, sesam, solsikkekerner eller andet.

Franskbrød – lys og groft

Dagen før:

  1. Tag franskbrødet op fra frost.
  2. Dæk folieformen med franskbrødet med vita wrap, folie eller en plastikpose, så det ikke bliver tørt.
  3. Stil franskbrødet i køleskabet natten over.

På dagen:

  1. Tag franskbrødet ud af køleskabet og lad det hæve til dobbelt størrelse (tiden afhænger af rumtemperaturen)
  2. Forvarm ovnen til 190 grader varmeluft (200 grader uden varmeluft)
  3. Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 25 – 30 min
  4. Når brødet er færdigt, tages det ud af ovnen og ud af formen.
  5. Franskbrødet skal køle af inden det skæres.

Bagning af rugbrød fra frost

Dagen før:

  1. Rugbrød tages ud ad fryser
  2. Folieform med rugbrød dækkes til med husholdningsfilm, frysepose eller viskestykke, så det ikke bliver tørt.
  3. Rugbrødet stilles i køleskabet til dagen efter.

På bagedagen:

  1. Rugbrød tages ud fra køleskab og stilles til hævning ved stuetemperatur. Dejen kan eventuelt hældes i anden form inden hævning.
  2. Rugbrødet hæver til ca. 1 cm. fra kanten på folieforme. Vær opmærksom på, det kan være anderledes, hvis anden form anvendes, da det afhænger af formens størrelse.
  3. Ovnen opvarmes til 220°C varmluft.
  4. Temperaturen på ovnen sænkes til 180 °C.
  5. Rugbrødet stilles i ovnen på nederste rille og bages i ca. 60 min.
  6. Efter bagning tages rugbrødet ud ad ovnen og ud ad formen og afkøles på en rist.
  7. Rugbrødet skal være koldt inden det skæres.

Se printvenlig version af vejledningen med billeder her.

Bagevejledning

Dagen før:

  1. Smørbirkesene tages ud fra frost, sættes på en bageplade med bagepapir og stilles på køkkenbordet i 2 timer.
  2. Efter 2 timer sættes bagepladen i køleskabet.

På dagen:

  1. Ovnen opvarmes til 210°C.
  2. Ovnen skrues ned til 175°C og smørbirkesene sættes i ovnen og bages i 12-14 min.

< Tilbage til forrige side

Manifest

Kender du til Byens Køkkens manifest?

Hvis ikke, så læs det her

Væk sanserne

Intet vækker sanserne som nybagt brød.

Læs her, hvordan I får mundvandet til at løbe og appetitten til at stige.