Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Bagt blommekompot

Blommekompot er en efterårsspise, der er rigtig lækker ovenpå grød som topping eller i en trifli.

Sådan gør du:

blommer

Bruger du friske blommer:

  1. Skyl blommerne.
  2. Skræ blommerne i halve og pil kernen ud.

Bruger du frosne blommer:

  1. Tø de frosne blommer op.

Resten gælder for både friske og frosne blommer:

  1. Læg blommerne i en bradepande, evt på bagepapir.
  2. Drys sukker over blommerne.
  3. Bag de friske blommer i 15-30 minutter, de optøede i 1-2 minutter i ovnen ved 180 gr.
  4. Afkøl blommerne og bland kornene fra vanilje i kompotten

Småtspisende?

Skal du serverer kompotten for småtspisende, er det en god idé at servere den med lidt fløde rørt med skyr og sukker.

Næringsindhold i blommekompot

 

Ingredienser

Der bliver ca 10 portioner

  • 500 gr friske eller frosne blommer, sveske eller victoria
  • 150 gr sukker, fx rørsukker
  • 1 stang vanilje – flækkes og kornene skrabes ud (15 g)

Mindre madspild

Blommekompot kan holde 1 uge i køleskabet. Rester kan også fryses.

Du kan bruge den afkølede grød til trifli eller i energidrikke.