Project Description

Mad
Måltider
ERNÆRING
ØKONOMI
HYGIEJNE
Værktøjer

Færdigtilberedning i regenereringsovn og duft af mad

Det varme måltid til beboerne bliver leveret af Byens Køkken. Se eksempler på maden fra Byens Køkken i vores billedgalleri.

Sådan færdigtilbereder du det varme måltid:

Følg vejledningen fra Byens Køkken, når du skal færdigtilberede maden i regenereringsovnen:

Brugsvejledning til stor og lille ovn med vand

Brugsvejledning til indbygget ovn

Maden bliver varmet langsomt op og beholder sin saftighed og gode smag. Det er muligt at varmholde maden, så du ikke er afhængig af den nøjagtige timing for, hvornår du sætter maden ind og starter opvarmningen.

Vi anbefaler dog, at du færdigtilbereder så tæt på spisetidspunktet som muligt.

Sådan bruger du regenereringsovnen

Brug gryde eller pande for duftens skyld

Duften af mad sætter gang i appetitten, og minder de ældre om, at det snart er spisetid. Derfor er det en god idé, hvis tiden tillader det, at tage et enkelt element ud af det varme måltid og varme det i en gryde eller på en pande.

Kig på rettens forskellige dele og beslut dig for, hvor der er mest “for næsen”. Det kan fx være:

  • Karrysovsen i Boller i karry. Hvis du opvarmer sovsen i en gryde, vil det få køkkenet og spisestuen til at dufte af karry. Har du ekstra tid, kan du eventuelt også riste lidt tør karry på panden.
  • Bløde løg og bacon til Brændende kærlighed. Du kan selv lave bløde løg af et par rå løg og hæld portionen fra Byens Køkken i. Løg, der står og steger i lidt smør, er selve duften af hjemmelavet mad.
  • Gryderetter så som gullasch eller bankekød kan du opvarme i gryde, så de spreder duft på afdelingen.

< Tilbage til forrige side

Servering

Har du brug for lidt råd til, hvordan du skal servere maden?

Så er der hjælp at hente her.

Spørgsmål?

Kontakt mad- og måltidsmentorerne, hvis du er i tvivl om noget i forhold til færdigtilberedningen af maden fra Byens Køkken.