Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Æggemuffins: Kylling og fløde

Æggemuffins med kylling kan laves på mange måder. Du kan bruge alle slags rester af kød, og og du kan smage til med forskellige krydderier.

Æggemuffins kan spises som lun ret til frokost eller som et lille lækkert mellemmåltid.

Sådan gør du:

  1. Pisk æg sammen med fløde.
  2. Rør de øvrige ingredienser.
  3. Tilsæt salt samt andre krydderier efter smag.
  4. Fordel dejen i 12 smurte forme
  5. Læg bacon på toppen
  6. Bag i ovnen i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft

OBS: Til beboere med tykke/synkebesvær skal kylling, bacon og lignende blendes inden tilberedning

Småtspisende?

Denne opskrift egner sig særligt godt til småtspisende, da både fedt og proteinindholdet er højt.

Næringsindhold i æggemuffins med kylling og fløde

 

Ingredienser

Der bliver 12 muffins

(portionstr. 54 g)

  • 5 stk. æg str. Large
  • 1 dl piskefløde
  • 120 g kyllingebryst, kogt, skåret i små stykker
  • 30 g hytteost 4%
  • 40 g revet mozzarella, økologisk
  • 4 skiver bacon
  • 2 tsk salt

Mindre madspild

Har du rester af andre typer kød end kylling, kan de sagtens bruges i disse muffins.