Svinekødsretter

Karbonader – koteletter – skinkeschnitzler – paneret flæsk

Uanset hvilken af delene du skal tilberede, så er fremgangsmåden den samme.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft (185 grader uden varmluft).
  2. Varm en pande op med fedtstof. Panden skal være meget varm.
  3. Læg kødet på panden.
  4. Brun det på begge sider.
  5. Læg kødet i et ovnfast fad (kødet må gerne overlappe hinanden).
  6. Steg kødet færdigt i ovnen i ca. 15-20 min.

TIP:

Brug et stegetermometer – kødet skal have en kernetemperatur på 75 grader.

Rå frikadellefars

Sådan gør du:

Dag 1:

  1. Frikadellefarsen tages ud af fryseren og optøes i køleskab. Læg farsen i en bakke, så eventuel kondensvand ikke drypper på øvrige varer i køleskabet.
  2. Forventet optøningstid: 24 timer.

Dag 2:

  1. Skulle farsen ikke være helt optøet kan det tages ud ½ time før anvendelse.
  2. Opvarm en pande og kom lidt smør på til at stege i.
  3. Frikadeller steges til de er gyldne. Brug evt. en spiseske til at forme frikadellerne.

Spareribs – BBQ marinerede

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen på 160 grader varmluft, 170 grader uden varmluft.
  2. Læg spareribs i et ovnfast fad med bagepapir.
  3. Sæt fadet i ovnen i ca. 50 min
  4. Efter de 5o min. skrues ovnen op på 225 grader og spareribsene får yderligere ca. 10 min, til de er flotte gyldne
  5. Tag spareribsene ud af ovnen og server.

Medister

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmeluft eller 185 uden varmluft.
  2. Varm en pande op med fedtstof – Panden skal have høj temperatur.
  3. Læg medisteren på panden.
  4. Brun medisteren på begge sider.
  5. Læg den i et ovnfast fad.
  6.  Sæt fadet ind i ovnen ca. 15-20 min.
  7. Alternativt kan medisterpølsen steges færdig på panden.

TIP:
Brug et stegetermometer – medisteren skal være 75 grader.