Vælg hvilken kommune, du vil besøge

Køkkenmaskiner

Køkkenmaskiner og remedier, som er gode til inddragelse

Der findes forskellige køkkenmaskiner og remedier, der kan inddrage beboerne, så de enten kan give en hjælpende hånd ved tilberedning af mad og mellemmåltider, eller som de kan samles om, som eksempelvis vaffeljernet.

Nogle apparater er dyrere end andre. Pluk i idéerne og tag udgangspunkt i dine beboere, og hvad der vil kunne fungere hos jer.

Vaffeljern, pandekagebager og æbleskivepande til el: Så kan I lave vafler, pandekager og æbleskiver ved bordet sammen med beboerne. Det spreder en god duft, som kan vække appetitten, og så bidrager det til hyggeligt samvær.

Æggekoger: Kog æg ved bordet og server friskkogte æg. Fordelen er, at æggekogeren passer sig selv, alt imens du passer dine beboere. Kog gerne blødkogte æg et par gange om ugen eller i weekenderne som en del af morgenmaden.

Brødrister: Rist brød ved bordet, så duften kan sprede sig til beboerne, og skabe appetit.

Bord-kogeplade: Så de ældre kan sidde og røre i en gryde og hjælpe med madlavningen på den måde.

Rivejern med el: En god måde for beboerne at hjælpe til med at snitte og rive grøntsager.

Æbleskræller med håndhjul: Sådan en æbleskræller er ideel til beboere, der kun kan bruge den ene hånd, eller har nedsat styrke i armen eller hænderne. Den kan skrælle æblet, skære det i skiver og fjerne kernehuset.

Multihakke- og rivejern: Borgerne kan nemt hjælpe med at få skåret frugt og grønt i mindre stykker uden at bruge mange kræfter, med dette jern.

Andre maskiner til køkkenet

Ud over de nævnte eksempler, kan disse maskiner også være relevante. De findes i forskellige prisklasser.

  • Blender til fx at lave smoothies
  • Juicer/saftpresser til friskpresset juice.
  • Foodprocessor. Den kan blandt andet ælte dej, blende smoothies, hakke grøntsager og mange andre ting
  • Røremaskine har som ofte mange muligheder ud over at kunne røre en dej sammen.

Indrag beboerne på andre måder

Her er andre gode råd til, hvordan beboerne kan inddrages i tilberedning af mad og forberedelser til måltider.